Do’s & Don’ts! Naakt op de bekende festival-dixies?!

friday 19 may 2017

Over om precies te zijn 57 dagen is het eindelijk weer zover: Blendfest 2017. Can’t wait. Tijd genoeg om je voor te bereiden op het leukste festival van Nederland. Ben jij niet zo’n geordend typetje? Wij zetten de belangrijkste do’s & don’ts voor je op een rijtje. So be prepared…

De altijd werkende vriendenvinder
Laten we van start gaan met een algemeen bekend probleem. Je begint het festival met een gezellige groep vrienden. Nummer één moet naar de wc, nummer twee gaat drankjes halen, nummer drie komt een oude bekende tegen en nummer vier wilt een kijkje nemen bij de andere stage. En daar heb je het al: voor je het weet ben je iedereen kwijt. Natuurlijk, iedereen heeft een mobiele telefoon. Maar de ervaring leert dat dit niet de oplossing is.. De één hoort zijn telefoon niet, de andere heeft een lege batterij en de derde is zijn telefoon thuis vergeten. Maar daar zijn wij met dé oplossing. Want hoe kan het, dat ook in het tijdperk vóór de mobiele telefoon mensen elkaar konden vinden op een groot terrein? Precies, het centrale afspreekpunt. Links van de Blendstage, achteraan bij de ingang of rechts van de VIP-stage. Natuurlijk kun je ook de hele dag met een herkenbaar bord in de lucht gaan lopen. Opties genoeg…

Broekpakjes: doe het niet!!!
Helemaal leuk, die broekpakjes. Maar meiden, doe het niet!!! Broekpakjes zijn officieel onpraktisch. Iedere wc-beurt (en dat zijn er veel tijdens een festival) moet je weer alles uittrekken. Zit je dan weer, naakt op de bekende festival-dixies. En ’s avonds kan je jezelf al helemaal voor je kop slaan om je kledingkeuze. Naast het ellendige broekpakje moet je ook nog jouw extra laagjes uitdoen om eindelijk je blaas te kunnen ledigen. Conclusie: begin er niet aan!

Zoenen is gaaf
LET OP: deze tip is uitsluitend voor de singles onder ons. Tongen, kopkluiven, kussen, amandelzoeken, bekken. Blendfest is dé plek om lekker los te gaan. Schroom je niet en gooi alles in de strijd om die ene leukerd aan de haak te slaan. Reageert hij of zij niet? No problem! Er loopt genoeg leuks rond. Dus voor alle singles: ga ervoor. Op Blendfest mag het allemaal.

Palen in het zand
Nog een tips voor alle vrouwen: doe je platte schoenen aan. Want we weten allemaal: zand en hakken zijn geen goede combinatie. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk en pak je leukste slippers, sandaaltjes of laarsjes uit de kast. Of maak het jezelf helemaal makkelijk: gooi die schoenen lekker uit en dans je helemaal gek in het zand.

Uit je dak met je hutkoffer..
Ken je dat? Je neemt je hele huishouden mee naar een festival in het geval dat je iets nodig hebt. Elk jaar kom je er weer achter, dat je driekwart van deze spullen niet eens hebt gebruikt. Denk praktisch na. Uit je dak gaan met een hutkoffer aan spullen is niet fijn. Gelukkig heeft Blendfest ook voldoende kluisjes voor de hoognodige spulletjes.

Stilstaan
Wellicht een overbodige don’t, maar stilstaan is niet oké. Maar laten we eerlijk zijn: wie kan er nou stilstaan op de beats van Freddy Moreira, Darkraver, Snollebollekes en La Fuente? Precies! Niemand! Gooi die schoenen uit in het zand en show je beste moves.